27.06.2009 / Elvis'ten Beri Böylesi Gelmemişti


     Gelmiş geçmiş en ünlü ve en başarılı pop sanatçılarından biri sayılan Michael Jackson, 42 yaşında ölen bir diğer efsanevi müzisyen Elvis Presley gibi erken yaşta hayata veda etti. Presley, bir dönem Jackson’ın “müteveffa kayınpederi” idi.

     Trilyonluk Pazar Kuruldu

     1997’den beri turneye çıkmayan ve son albümü 2001’de yayınlanan Jackson, şarkıcılığının yanında, bir besteci ve söz yazarı, enstrümantalist, dansçı, koreograf, aktör, prodüktör, yazar ve işadamıydı. Hayatı boyunca 13 Grammy ödülü alan şarkıcının, toplam albüm satışlarının şimdiye kadar 750 milyonu bulduğu tahmin ediliyor.

     Altı Yaşında Sahneye Çıktı

     29 Ağustos 1958’de ABD’nin Indiana eyaletinin Gary kasabasında doğan Michael Jackson, dokuz çocuklu bir ailenin yedinci çocuğu idi. İlk kez altı yaşında, dört kardeşiyle birlikte sahneye çıktı. “Jackson Five” ismiyle girdikleri yetenek yarışmasını kazanıp, bir anda çok satan bir grup haline geldiler.

     Thriller ile Rekor Kırdı

     İlk solo albümünü 1972’de çıkaran Jackson, 1982’de piyasaya çıkan “Thriller” albümü ile dünya çapında şöhrete kavuştu. Albüm dünyada en az 27 milyon kopya satarak rekor kırdı. Jackson’ın genç yaşına rağmen sahip olduğu uzun kariyerinde 14 şarkısı müzik listelerinde zirveye çıktı.

     Dansı Tüm Dünyada Çığır Açtı

     1983’te, kendisiyle özdeşleşen “Ay Yürüyüşü” (Moonwalk) adlı dans hareketini ilk kez NBC kanalındaki bir programda sergileyen Jackson, hayatı boyunca basının gözdesi oldu. Hakkında ortaya atılan onlarca “tuhaf” iddia, basının ona “Wacko Jacko” (Garabet Jacko) lakabını takmasına neden oldu. Oysa cilt rengini açtırdığı, oksijen çadırında yaşadığı ve Fil Adam’ın kemiklerini satın aldığı gibi iddiaların tamamını reddetmişti.

     Taciz İddiaları Bitirdi

     Jackson’a en çok zarar veren iddia ise, çocuk tacizi suçlamalarıydı. 1993’te 13 yaşında bir çocuğun babasıyla birlikte ortaya attığı iddiayı, 22 milyon dolar ödeyerek mahkeme daha bitmeden susturdu. 2005 yılında çocuk tacizi suçlamasıyla yargılanıp, beraat ettikten sonra inzivaya çekildi.

     Art Arda İki Kere Evlendi

     1994’te Elvis Presley’in tek çocuğu olan kızı Lisa Marie Presley ile evlenen Jackson’ın, 1996’da boşanıp, bu kez Debbie Rowe ile dünya evine girdi. İki çocuk sahibi olduğu bu evliliğini de 1999’da bitirdi.

     Velayet Babaanneye Geçebilir

     Servetini hukuk danışmanlarına ve lüks yaşama harcayan Jackson’ın ölümünün ardından, Prince Michael I, Paris Michael ve Prince Michael II adlı üç çocuğuna, babalarının milyonlarca dolarlık borçları kaldı. Jackson, temmuzdaki konser dizisinin ardından üç yıllık bir dünya turu başlatmayı ve borçlarını ödemeyi planlıyordu. Jackson’ın çocuklarının velayetinin şarkıcının annesi Katherine Jackson’a geçebileceği belirtiliyor.

     Hürriyet Gazetesi - 27.06.2009, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772163
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :1086

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.