13.09.2014 / Fikret Otyam - Çankaya Köşkü'nü Başbakanlık Yapmak!

Fikret Otyam Karaözü Köyü'nde    

     …………………………………………


     Fazıl Say ve Serenad Bağcan Karaözü Köyünün Yerini Göğünü İnletti Durdu!


     Fazıl da, Bağcan da, Karaözü köylüleri de, konuklar da 6 Eylül 2014 Cumartesi gününü kolay unutmayacaklar...


     Nasıl unutulur? Dünyaca ünlü piyanist ve bestecimiz Fazıl Say ve Serenad Bağcan o tarihte Kayseri Karaözü Köyü’nde yeri göğü inlettiler.


     “Karaözü Fikret Otyam Kültür Evi”nin çağrılısı olarak köye gelen sanatçılarımız Fazıl Say ve Bağcan, dünyaca ünlü yazar Orhan Kemal, unutulmaz şairler Oktay Rifat ve Orhan Veli’nin doğumlarının 100’üncü yılını, büyük köy alanını dolduranlarla birlikte konserleriyle kutladılar andılar...


     Vefa’nın Ölmediğini Gösteren Örnek...


     Nedir Kayseri’nin Karaözü? Nedir gazeteci Fikret Otyam’la ilgisi, kısaca anlatayım şimdi...


     1963 yılı, “Cumhuriyet Gazetesi”nde büyük bi yazı dizim var Kayseri’ye de değinen burada Karaözü diye bi köy varmış. Cumhuriyet gelende erkek, kadın kız, delikanlı kocamış taşlar taşıyıp kocaman bi mektep yapmışlar, hükümete müracaat edip mektebe muallim istemişler. Bu bana yetmişti.


     Vefa... Ey Vefa, Sen Ne Güzelsin...


     Baharın yollardayım gazetem “Cumhuriyet” için atmışlı yıllar falan...


     Atatürk Paşası...


     Her yerde “Atatürk Paşası” diye paşadan söz edildiğine tanık oldum. Bu “Doğu Menzil Komutanı” Faruk Güventürk idi. Atatürk paşasını ziyaret ettim. O’na Karaözü köyünü büyük bi coşkuyla anlatınca heyecanlandı, “Ben de seninle geliyorum” dedi.


     Yollara düştük ne ki paşanın cipi Karaözü’ne 16 kilometre kala çamurlara gömüldü, zar zor ters yöne çevirdik vedalaştık.


     Yazımda Karaözü geniş bi yer tuttu, övülecek...


     Vefa... Vefa...


     Ali evlatlarından Faris ve Nazım Kılıç canlar tüm inadıma karşın bi yıl içinde köyün en güzel yerinde taşlardan “Fikret Otyam Kültür Merkezi”ni, altında da “Fikret Otyam Sokağı”nı yaşama geçirdiler.


     Bu Can Karaözü’ne Bakıyor!


     Ünlü heykeltraş Metin Yurdanur 1960’ların Fikret Otyam’ını dikti köye...


     O 6 Eylül de sevgili Ahmet Say, usta şairlerimiz Orhan Veli, Oktay Rıfat, Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı oğlu Işık Öğütçü de babası Orhan Kemal’i anlattı. Bu can da konuşmasında yine dayanamayıp Orhan Kemal’in ölümünden sonra yazdığı beş yüz sayfalık kitabından alıntılar yaptı.


     Böyle güzel bir yaşam herkese kolay gelmez. Faris Kılıç ve Nazım Kılıç’ın konuşmaları güne damgasını vurdu. Fazıl’a ve Seranad Bağcan’a bir teşekkür yeter mi ola?


     Merhaba Karaözü köyüm merhaba, merkezde 3 yıl sonra da bir unutulmazı yaşadık. Bunları sağlayan Kılıç kardeşlerin o büyük ilgisi nasıl unutulur. Sponsor Ekin Gümrük Kılıç kardeşlere teşekkürler...


     Aydınlık Gazetesi - 13.09.2014, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798799
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :57

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.