20.04.2021 / Şiirsel Olduğu Kadar Tekinsiz Film Seçkisi

Tekinsiz Film Seçkisi


     Kundura Sinema çevrimiçi izleme platformu Kunduramanın yeni seçkisi “Rüyanın Öte Yakası” ile izleyici karşısında. New York merkezli bağımsız ve deneysel film platformu Kinoscopeun kurucusu ve sinema yazarı Pawel Wieszczecinski’nin küratörlüğünde hazırlanan seçkide 3 film gösterilecek. Son gösterim tarihi 19 Temmuz olan seçki, Türkçe altyazılı ve ücretsiz şekilde izlenebilecek.


 

     “Rüyanın Öte Yakası” seçkisinde, İngiliz sanatçı ve yönetmen ikili Daniel & Clara’nın 2019 yapımı belgeselleri “Notes From A Journey / Bir Yolculuktan Notlar”, Türkiye’de ilk kez gösterilecek. 10 yılı aşkın zamandır birlikte üreten ve kendilerini “bir sanatçının iki yarısı” sözüyle tarif eden Daniel & Clara ikilisinin deneysel çalışması, seyirciyi Güney Batı İngiltere’deki Wiltshire’ın “Avebury Köyü”ne doğru bir yolculuğa çıkarıyor.


 

     Ödüllü Kısalar da Kundurama’da


 

     “Rüyanın Öte Yakası” seçkisinde ayrıca; “Berlin” ve “Cannes” festivallerinin geleceğin yönetmenlerinden biri olarak işaret ettiği ve programlarıyla desteklediği Hindistanlı Payal Kapadia’nın “Afternoon Clouds / Öğleden Sonra Bulutlar” (2017) ve “And What Is The Summer Saying / Ve Yaz Ne Söyler ki…” (2018) adlı ödüllü kısa filmleri de gösterilecek. Pandemi koşullarında gösterimlerini çevrimiçi sürdüren Kundura Sinemanın film seçkileri her ay yeni filmler ve temalarla güncellenerek Kunduramada devam edecek.



     BirGün Gazetesi - 20.04.2021, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797958
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1244

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.