06.04.2020 / Fransa Ulusal Orkestrası Bolero’yu Evden Çaldı

Fransa Ulusal Orkestrası - Bulutta Bolero


     Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca insan evlerinde kalırken “Fransa Ulusal Orkestrası”, karantina günlerine müzikle renk kattı. Sanatçılar, internet üzerinden bir araya gelerek İspanyol dansı olan “Bolero”yu çaldı. Çalınan enstrümanlar, montajda daha sonra birleştirilerek bir bütün haline getirildi.


 

     51 enstrümanla performans sergileyen sanatçılar, evlerinde kendi cep telefonlarıyla çekilen görüntülerini seyircilerle paylaştı. Projeden sorumlu “Radio France” video editörü Dimitri Scapolan, “Birlikte çalmayan emstrümanların seslerini senkronize etmeyi asla hayal edemezdim. Tek yapmam gereken seviyeleri biraz ayarlamak ve biraz tonlama eklemekti. Bu bir zevkti” diye konuştu.


 

     “Halka ‘Sizin İçin Oradayız’ Demek İstedik”


 

     Dünyanın en tanınmış klasik müzik parçalarından biri olan “Bolero”nun bu sıra dışı yorumu, şef Didier Benetti tarafından farklı bir versiyona dönüştürüldü. Orijinal eser yaklaşık 15 dakika uzunluğunda. Kemancı David Riviere, “Bu sanal bir birleşme, ‘Bulut’ üzerinde toplandık” derken, “Radio France”a konuşan müzik direktörü Michel Orier, karantinaya işaret ederek, “Çalışmamak korkunç. Ancak bu hareketli video ile halka ‘Hala sizin için oradayız’ demek istedik” yorumunda bulundu.



     Aydınlık Gazetesi - 06.04.2020, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794569
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :969

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.