04.04.2017 / Senem ve İklim’den ‘İlk Atlas’

İklim Tamkan ve Senem Demircioğlu


     Mezzosoprano Senem Demircioğlu ve piyanist İklim Tamkan’ın, Fazıl Say prodüktörlüğünde kaydedilen ilk albümleri “İlk Atlas” müzik marketlerde Ada Müzik etiketiyle yerini aldı.


 

     İlk defa bir vokal ve piyano ikilisinin bir araya gelerek oluşturdukları sıra dışı albümde Cemal Süreya, Edip Cansever, Metin Altıok ve Behçet Aysan gibi şairlerden şiirler yorumlanıyor. Yolları Avusturya’da müzik eğitimi aldıkları yıllarda kesişen klasik müzik kökenli sanatçılar Demircioğlu ile Tamkan, dinleyenleri sıra dışı bir müzik ziyafetine bekliyor.


 

     Albümde, Fazıl Say’ın Tamkan tarafından düzenlenmiş iki şarkısı ve Doğan Duru’nun da ikili için özel olarak düzenlediği bestesinin yanı sıra başta “İlk Atlas” olmak üzere Ajlan Akyüz’ün de ikili için bestelediği 4 şarkı bulunuyor. DoRe Müzik sponsorluğunda hazırlanan albümde, operacı kimliğinden sıyrılarak farklı tarzlarda şarkı söyleyen Demircioğlu ve klasik eğitim almış bir piyanist olarak çarpıcı düzenlemeleriyle dikkat çeken Tamkan’ın birlikte besteledikleri “Artık Her Şey Bitti” ise albümün en sıra dışı şarkısı olarak dinleyicisiyle buluşuyor.


 

     Öte yandan usta sanatçı Fazıl Say albüm için şöyle diyor: “Hem müzikal açıdan hem de ülkemizin kültürü açısından değerli ve kalıcı bir çalışma oldu. Puslu ve ifadeli sesi ile genç mezzosoprano Senem; Behçet Aysan’ın, Metin Altıok’un, Cemal Süreya, Edip Cansever ve Ahmet Erhan’ın derin dizelerine anlam kattı, yorumculukta bazı ilkleri başardı. Sadece değerli bir piyanist olmakla kalmayıp doğaçlama sınırlarını da yoklayan İklim ise, şiir ile müziğin dokusunun içtenlikli ve doğal buluşmasını sağladı.”



     Aydınlık Gazetesi - 04.04.2017, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794895
Online Ziyaretçi Sayısı:44
Bugünlük Ziyaret :1045

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.