06.08.2014 / Renkler ve Sesler Ölmeden Harekete Geç!

Renkler ve Sesler Ölmeden Harekete Geç!  

     “1500 Müzik ve 1500 Resim Öğretmeni Ataması Yapılsın!” talebiyle 6 Ağustos Çarşamba günü saat 18.30’da enstrümanlarımızla ve tuvallerimizle “Konak Meydanı”nda oturma eylemindeyiz.

     İzmir Müzisyenler Derneği

     Bugün (02.08.2014) Başbakan’a iletilmek üzere aşağıdaki metni danışman ve korumalarına bizzat ilettik.
Bir sonuç alacağımızı umuyoruz. Pazartesi günü bir heyet ile mecliste grubu bulunan siyasi partilerin “İzmir İl Başkanlıklarını” ziyaret edeceğiz. Müzisyenlerin sorunlarını ve müzik öğretmenleri başta olmak üzere atanamayan diğer branşlardaki eğitimcilerin talep ve beklentilerini ifade eden bir dosya hazırladık. Meclis gündemine taşınması için hazırlanan dosyanın örneklerini ilgili partilere teslim edeceğiz.

     “Bizler 1500 Müzik Öğretmeni Ataması talebi olan müzik öğretmenleriyiz! Üniversitelerde ‘Müzik Öğretmenliği’ ve ‘Konservatuvar’ bölümlerinde müzik eğitimi aldıktan sonra sanatımızı bir öğretmen olarak yeni nesillerle buluşturmak istiyoruz. Ancak yapılan atamaların yetersizliğinden ötürü çok fazla iş imkanı olmadığı için 4 yıllık fakülte bitiren biz sanat eğitimcileri sanatımızı içkili mekanlarda, müziğin alkolün mezesi haline getirildiği yerlerde icra etmek zorunda kalıyoruz.

     İş ve can güvenliğimiz olmadığı için çok zor şartlar altında sanatımızı icra ediyoruz. İzmir’de canlı müzik yapılan mekanlarda son 2 yılda 10’dan fazla müzik öğretmenliği ataması bekleyen müzisyen arkadaşımız yaralandı. Hiç tarafı olmadıkları çatışmaların arasında kalan müzisyenlerden derneğimizin de kurucu üyesi Regaip Vatansever arkadaşımız başına aldığı tek kurşunla yaşamını yitirdi. Biz artık bu acı tabloları yaşamak istemiyoruz. Bu anlamda sanatımızın değersizleşmesi ve itibarsızlaşması bizi derinden üzüyor.

     Sanatsız bir nesil karanlık bir gelecek demektir. Ülkemizde son yıllarda artan toplumsal şiddet ve cinnet halinin ve ayrışmaların temelinde yoksulluk ve işsizlik kadar sanattan yoksunluğun da payı büyüktür. Mevlana’nın ‘Müzik İlahi Lisandır!’ sözü düşünüldüğünde, gönlün dili olan müziğin hayatın içerisinde ve toplumda yeterli derecede önemsenmemesinin diyetini ağır şekilde ödüyoruz. Duygudan, ruhtan, incelikten, tevazudan ve insani değerlerden yoksun bir nesilin yetiştiğini görüyoruz. Sanattan, düşünceden, bilgiden, merak duygusundan yoksun kalan bu neslin ülkesine ve geleceğine hiçbir şey katamayacağı açıktır.

     Sanatın insan ruhunu özgürleştiren, çocuklarımızın yaratıcı potansiyelini açığa çıkartan, hayata bakışına ve düş dünyasına derinlik taşıyan boyutuyla çocuklarımızın dünyayla ve kendisiyle kurduğu ilişkiyi daha nitelikli hale getiren, onların zihin ve duygu dünyasını zenginleştiren niteliğiyle temel bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.
Bizler okullarda müzik başta olmak üzere sanat eğitiminin devletimiz tarafından daha da önemsenmesini, desteklenmesini, okullarda yaygın bir şekilde yeni nesillerle buluşturulmasını istiyoruz. Okullarda müzik ve sanat eğitiminin daha nitelikli bir hale gelmesinin bir koşulunun da bu derslere konservatuvar ve güzel sanatlar mezunlarının girmesi olduğunu düşünüyoruz. Branştan olmayan eğitimcilerin müzik ve resim derslerine girmesini istemiyoruz. Ve ‘1500 Müzik Öğretmeni Ataması Yapılması’ ve devletimizin sanata ve gerçek sanatçıya, sanat eğitimcilerine daha fazla önem ve değer vermesi hususlarında duyarlılık göstereceğinizi umarak saygılarımızı sunuyoruz.”

     İzmir Müzisyenler Derneği - 06.08.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:6310529
Online Ziyaretçi Sayısı:13
Bugünlük Ziyaret :174

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.