\ Cücenoğlu, Gamze Devrim:

Lisans eğitimini “Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ‘Sinema TV’ Bölümü”nde tamamladıktan sonra medya sektöründe iş hayatına başladı. 21 yıl yapımcı ve yönetici olarak aralıksız çalıştığı sektörde, sayısız TV programının yanı sıra bir sinema filmi ve 3 diziye imza attı. Bir gazetenin editoryal ve internet sayfasında yazılar yazdı. 2013 yılında sektörden ayrılarak, yaşadığı çağa karşı hissettiği sorumlulukla “ileri dönüşüm” üzerine çalışmaya başladı. Bir dizi eğitimler alarak “İleri Dönüşüm Atölyesi”ni kurdu. Çağımızın en önemli sorunlarından biri olan “atık”lara dikkat çekerek, geri/ileri dönüşüm farkındalığını artırmak için belediyeler, okullar, vakıf ve dernekler ile iş birlikleri yaparak “ileri dönüşüm çocuk atölyeleri” düzenledi. Eğitim çalışmalarına, çocuklara ileri dönüşümü uygulamalı olarak anlattığı atölyesinde, kişisel çalışmalarına ise tamamı atık ve buluntu malzemelerden yaptığı kolajlar/yerleştirmeler ile devam etmektedir. Eylül 2019’dan bu yana da babası Tuncer Cücenoğlu’nun çalışmalarına devam etmektedir. Bir belgesel ve sanal müze hazırlığı içinde olan sanatçı, gelecek nesillere ve Türk tiyatrosuna çok kıymetli bir arşiv bırakmak arzusundadır.

\ Cücenoğlu, Tuncer:

Oyun yazarı. 10 Nisan 1944 tarihinde Çorum’da doğdu. “Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi”nden mezun oldu. “Türkiye Yazarlar Sendikası” ve “Uluslararası P.E.N. Türkiye Merkezi” üyesidir. “MSM Özel Konservatuvarı”nda ve bazı eğitim kurumlarında “Dramatik Oyun Yazarlığı” öğretmenliği yaptı. Oyunları: “Kör Dövüşü”, “Öğretmen”, “Kadıncıklar”, “Çıkmaz Sokak”, “Dosya”, “Biga-1920”, “Kumarbazlar”, “Helikopter”, “Yıldırım Kemal”, “Matruşka”, “Ziyaretçi”, “Şapka”, “Boyacı”, “Neyzen Tevfik”, “Kızılırmak”, “Çığ”, “Tiyatrocular”, “Sabahattin Ali’yi Kim Öldürdü?”, “Yeşil Gece”, “Ah Bir Yoksul Olsam”, “Che Guevara”, “Mustafam Kemalim”, “Gece Kulübü”, “Kadın Sığınağı”, “Fosforlu Cevriye’nin Acıklı Hikayesi”, “Brutus ya da Jul Sezar’ın Katli”. Yazar Olarak Ödülleri:Tobav (2), Türk Kadınlar Birliği (l), Afife Cevat Fehmi Başkut En Başarılı Yazar Ödülü (1), Ankara Sanat Kurumu (2), Abdi Ipekçi (l), Direklerarası Sürekli Mükemmeliyet Ödülü (1), İsmet Küntay (2), Avni Dilligil (2), Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (l), Kasaid (l), Lions (2), Kültür Bakanlığı (l), Muhsin Ertuğrul (l), 2016 Kardelen Yaşayan Değerlerimiz Yılın Tiyatro Yazarı Ödülü, 2017 Yeni Tiyatro Dergisi Onur Ödülü olmak üzere Türkiye’den 20, ayrıca Yugoslavya (l), Hollanda (l), Ukrayna (1) olmak üzere toplam 23 ödül kazandı. Oyunlarının Çevirilerinin Yapıldığı Diller: Cücenoğlu’nun oyunları Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Bulgarca, Yunanca, Makedonca, İsveççe, Gürcüce, Urduca, Romence, Azerice, Tatarca, Özbekçe, Lehçe, Başkortça, Kazakça, Çince, Çuvaşça, İspanyolca, Arapça, Kürtçe, Farsça, İtalyanca, Ukraynaca, Macarca, Litvanca ve Özbekçe  vb. olmak üzere birçok yabancı dile çevrildi/çevriliyor. Başta “Çığ”, “Matruşka”, “Boyacı”, “Kadıncıklar”, “Kızılırmak”, “Çıkmaz Sokak”, “Dosya”, “Helikopter”, “Şapka”, “Ziyaretçi”, “Kadın Sığınağı”, “Brutus ya da Jul Sezar’ın Katli” olmak üzere oyunları kırkı aşkın ülkede sahnelenmekte, repertuvarlara alınmaktadır. Tuncer Cücenoğlu, sanat hayatının 50. yılında, en verimli çağında ve oldukça genç sayılabilecek bir yaşta, 18 Temmuz 2019 tarihinde sonsuzluğa göç etmiştir.

\ Cümendür, Ferdi:

1980 yılında Osmaniye’de doğdu. 1992 yılında “Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü” giriş sınavını kazanarak Can Çoker ile çalışmaya başladı. 2003 yılında Can Çoker’in sınıfından lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 2003–2006 yılları arasında “Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı”nda İstemihan Taviloğlu ile bağdama ve uyum bilgisi, Esra Kınıklı ile kontrapunt, Ebru Güner ile müzikal analiz, Mehmet Aktuğ ile çalgılama bilgisi çalıştı. 2007 yılında "Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı"nda ücretli olarak piyano ve eşlik öğretmenliğine başlayan Cümendür halen bu görevini sürdürmekte, ayrıca "Çukurova Üniversitesi Adana Devlet Konservatuvarı"nda Vanya Batchvarova ile şan eşliği üzerine yüksek lisans yapmaktadır. Cümendür'ün yüksek lisans tez konusu "Robert Schumann, Dichterliebe'nin Piyano Eşliği Özellikleri" başlığını taşımaktadır.




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5667746
Online Ziyaretçi Sayısı:15
Bugünlük Ziyaret :573

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.