Af

Affabile:

(İt.) Güler yüzlü bir anlatımla. Güler yüzlü, tatlı ve mültefit. İltifat ederek, hürmet göstererek, ilgi odağı ederek.

Affannata:

(İt.) Bkz. Affannato.

Affannato:

(İt.) Endişeli, kuruntulu, üzgün. Kaygılı bir ifade ile. Izdıraplı, acılı, kederli. Acı dolu. Kaygılı, üzüntü dolu.

Affannosa:

(İt.) Bkz. Affannoso.

Affannoso:

(İt.) Kaygılı bir ifadeyle. Endişeli, endişe ve merak ifadesi ile, kaygılı. Üzgün bir havayla. Kuruntulu. Bkz. Affannato.

Affectvoll:

(Alm.) Bkz. Affettuoso.

Affettato:

(İt.) Tutkulu, heyecanlı, etkili. İsrarlı. Heyecanla ve israrla. Coşkulu bir ifadeyle.

Affettuosamente:

(İt.) Tatlı, duygulu ifadeyle. Tatlı dille, konuşur gibi sokulgan bir ifade ile...

Affettuoso:

(İt.) Duygulu, heyecanlı, tutkulu... Mümkün olan en etkili anlatımla... Şefkatli, sevgiyle, içten, samimi ve cana yakın. Kısaltılmış şekli: Affetso. Bazı bağdarlar bu terimi “Adagio” ile “Andante” arası bir hızı belirtmek için kullanmışlardır.

Affinite:

(Fr.) Tondaşlık.

Afflitto:

(İt.) Kederli, mahzun bir anlatımla.

Affrettamente:

(İt.) Çok hızlı bir deyişle. Telaşlı, heyecanlı, soluk soluğa.

Affrettando:

(İt.) Koşan, tedricen (kademeli olarak) hızlanan. Hızlanarak, çabuklaşarak... Acele ederek ve coşarak. Pek coşkulu, pek coşarak. Kısaltılmış şekli: Affrett do.

Affrettato:

Aniden.

Affrettoso:

(İt.) Biraz hızlandırarak. Hafif çabuklaştırarak. Bkz. Affrettando.

\ Afridi, Ahad:

Türkiye’nin en büyük popüler küğ etkinliklerinden biri olan “Vodafone FreeZone 19. Liselerarası Müzik Yarışması”nın 2016 yılı 29 Nisan’ında “Volkswagen Arena”da gerçekleşen finalinde dereceye giren genç pop küğcüleri ödüllere sahip olurken, “Yılın Müzisyen İş Adamı Ödülü” “Yıldız Holding CMO”su Ahad Afridi’ye verilmiştir. Afridi’ye ödülünü “Vodafone Türkiye İcra Kurulu” Başkan Yardımcısı Ender Buruk sunmuştur. Küğ ile ilk kez gençlik yıllarında ilgilenmeye başlayan Afridi’nin bu ilgisi yetişkinliğinde bir tutkuya dönüşmüştür. Kendi kendine gitar çalmayı öğrendikten sonra şarkılarını yazmaya başlayan Afridi, son olarak da İstanbul’dan esinlendiği, “Bridge Trafik” isimli bir pop küğ grubu kurmuştur. “Bridge Trafik”in ilk stüdyo albümü “Tree Of Knowledge” ise geçen yıl “Sony Music” etiketiyle tüm dünyada satışa sunulmuştur.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi Hakkında Neler Dediler?:

     Mustafa Hisarlı: “Yaradan’ın  yaratıcılığını taşıyan insanoğlunun her yer ve her zamanda duygusunu, sevdasını ifade edebileceği en basit malzeme ve yapım ile yansıtabileceği çeşitli müzik aletlerini topluca görebileceğimiz bir mekanda sergilenmesini sağlamak kutlanmağa değer...”

 

     Ayten Kaplan (Müzikolog): “Başta işadamı İbrahim Alimoğlu ve Dr. Wolfgang Ott olmak üzere çok sayıda koleksiyoncunun bağışladığı eserlerle Türkiye’nin en büyük müzik müzesi ünvanını kazanan ‘Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ müzik kültürüne hatırı sayılır hizmetler getirmektedir. Birçok toplumun tarihsel süreç içinde kullandığı çalgı örneklerinden oluşan ‘müze’, toplumların kültürel farklılıkları, kültürel benzerlikleri, akrabalıkları hakkında önemli veriler sunmaktadır. Bir folklorik ürün olarak, çalgı yapımında kullanılan malzemeden, toplumların yaşadığı coğrafi koşulların izlerini yakalamak mümkün olabilmektedir. Çalgı yapım teknikleri açısından da çok zengin bir malzeme ile buluşturmaktadır. Kolleksiyon küçük, basit demeden bulunabilen bütün çalgılara yer vererek insanoğlunun, kendini seslerle anlatma arayışının değişik biçimlerini, tarihsel süreç içinde izleme fırsatını sunmaktadır. Kültürel geçmişe saygının önemli bir örneğidir. Müzenin gerçekleşmesinde çok büyük payı olan Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile Konservatuvar Müdürü Doç.Dr. Uğur Türkmen’e kültüre verdikleri emek için teşekkür ediyoruz.”

 

     Timuçin Çevikoğlu (Kültür Bakanlığı Sanatçısı): “AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Müzesi, konservatuvarın bölgeden ulusa ve oradan tüm dünyaya uzanan geniş görüşünün ve yüksek hedeflerinin bir göstergesi. ‘Müzik Müzesi’ne emeği geçen herkese şükran borçluyuz. Böyle derin ve geniş görüşle yapılan çalışmalara çok ihtiyacımız var.”

 

     A. Gülşen Tatu (Devlet Sanatçısı): “2014 yılında jüri başkanlığı göreviyle geldiğim ‘Dinar Marsyas Uluslararası Flüt Yarışması’ sonlandığında, bu yarışmanın gerçekleşmesinde çok büyük emeği ve desteği olan ‘Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’sini ziyaret etme imkanım oldu. İlk kez bu kadar çok enstrümanı -ki- birçokları çok eskiye dayanıyor, bir arada görmek beni mest etti. Birçok enstrümanı ilk kez tanıdım. Böyle fevkalade bir müzenin gerçekleşmesi için ilk adımların mermer ticaretiyle ilgilenen Afyon’lu sayın İbrahim Alimoğlu’ndan gelmesi şaşkınlığım ve hayranlığımı kat kat arttırdı. Almanya’dan sayın müzikolog Wolfgang Ott’un ayrıca yapmış olduğu takriben 250’ye yakın enstrümanı içeren bağışla müze gerçek anlamda ziyaret edilmesi mutlaka gereken önemli bir bilgi hazinesi olmuş durumda. Müzenin gerçekleşmesinde emeği, desteği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Ayrıca sayın Wolfgang Ott’un da söylediği gibi sayısal anlamda yeterli bir büyüklüğe erişen bir koleksiyonun mutlaka sergilenmeye açılması düşüncesine katılmamak mümkün değil. İyi ki ülkemizde ve dünyada böyle hassas ve cömert sanatseverler var.
‘Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda bulunan ‘İbrahim Alimoğlu Müzik Enstrümanları Müzesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ediyor, baba memleketim olan Afyonkarahisar’lı sayın hemşerim Alimoğlu’na, sayın Wolfgang Ott ve tüm destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

 

     Hasan Sami Yaygıngöl (Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Emekli, Çalgı Yapım Bölümü, Ana Sanat Dalı Başkanı): “Türkiye’de kuşkusuz organolojik çalgılar müzesi büyük bir eksiklikti. ‘Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ bünyesinde büyük emek harcanarak kurulan ‘İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ organolojik alandaki bu boşluğu doldurarak evrensel boyuta taşımıştır. Müzenin kültürel formasyonla eğitilen yaratıcı çağdaş öğrencilere, uluslararası araştırmacılara ve tüm sanat camiasına ışık tutacağına inanmaktayım. Bu müzenin oluşturulmasında emeği geçen Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Solak, Konservatuvar Müdürü Sayın Doç. Dr. Uğur Türkmen, Sayın İbrahim Alimoğlu ve büyük enstrüman bağışında bulunan kolleksiyoner Dr.Wolfgang Ott’a bir çalgı bilimci olarak en içten şükranlarımı sunuyorum.”

 

     Necati Gürbüz (Luthiyer): “Dürüst, çalışkan ve özverili insanların bir araya gelerek oluşturdukları Türkiye için muhteşem bir müze. Üniversite, il yönetimi ve özel sektörün bu birlikte çalışma anlayışları ‘Müze’nin sadece Türkiye değil, dünyada da kısa zamanda tanınmasını sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gönüllerine sağlık diyorum.”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi Tarihi:

     8 Nisan 2013: Müze Protokolü İmzalandı

 

     01 Ekim 2013: Müze Açılışı Yapıldı

 

     26 Mart 2014: Mesleki Müzik Eğitimi Veren Tüm Kurumlara Müzeyle İlgili Tanıtım Mektubu Gönderildi

 

     24 Nisan 2014: “Müzecilik ve Enstrüman Müzesi” Konulu Panel Yapıldı (Katılımcılar: Prof. Yalçın Tura, Dr. Wolfgang Ott, Dr. Ayhan Sarı, Güner Özkan)

 

     25 Nisan 2014: Müze Bağış Töreni Yapıldı

 

     7-8 Mart 2015: “Çalgı Bilimi Çalıştayı” Yapıldı (Katılımcılar: Prof. Ruhi Ayangil,Doç. Dr. Gözde Çolakoğlu Sarı,Yrd. Doç. Dr. Onur Türkmen, Dr. Ayhan Sarı,Uzman Murat Caf,Veyis Yeğin,Güner Özkan,Feridun Obul, Gökçe Güneygül, Necati Gürbüz)

 

     04 Nisan 2105: “Yürütme Kurulu” Toplantısı

 

     02  Mayıs 2105: “Yürütme Kurulu” Toplantısı

 

     04 Mayıs 2015: “Yürütme Kurulu” Toplantısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi Yürütme Kurulu:

     Yönetim Kurulu Başkanı: Devlet Konservatuvarı Müdürü

 

     Tüzel Kurucu Sponsor: İbrahim Alimoğlu

 

     Müze Yürütme Kurulu Başkanı: Suat Dandinoğlu

 

     Müze Yürütme Kurulu Başkan Yardımcıları: Aslı Yıldırım, Mehmet Usluer

 

     Arşiv Görevlileri: Simge Kılıç, Müge Türkkaş

 

     Paydaşlar: Afyon Kocatepe Üniversitesi, AKSAM, AKÜ Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi, AKÜ Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği

 

     Halkla İlişkiler Sorumlusu: Deniz Kazan

 

     Görevliler: Resul Doğan, Necalettin Demirci

 

     Danışma Kurulu: Prof. Ruhi Ayangil, Prof. Dr. Ş. Şehvar Beşiroğlu, Doç. Dr. Gözde Çolakoğlu Sarı, Dr. Ayhan Sarı, Dr. Wolfgang Ott, Veyis Yeğin, Güner Özkan, Necati Gürbüz, Feridun Obul, Gökçe Güneygül, Murat Caf, Hasan Sami Yaygıngöl

 

     Müzik Direktörleri: Alp Özsökmen, Mehmet Dilmen

 

     Raportör: Betül Güven

 

     Gönüllü Müzeciler (Halk): Ertuğrul Ergun, Erdal Tan, Şaziye Göktaş, Ergün Göktaş, Elif Bildik




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:6199823
Online Ziyaretçi Sayısı:1
Bugünlük Ziyaret :480

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.