06.11.2009 / MTV Töreninde Beyonce Fırtınası

Manga

     “MTV Avrupa Müzik Ödülleri” önceki gece Berlin’de muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Beyonce’nin üç ödül kazandığı törende “Manga”, “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” ödülüne layık görüldü.

     “O2 World Arena”yı dolduran 10 bin seyirci, daha ilk performansta, Green Day’in “Minority” şarkısıyla kendinden geçti. İkinci performans Katy Perry’den geldi. Perry, buram buram erotizm kokan bir performansa imza attı. Geçen yılki gibi törenin sunucusu yine oydu. Önünde prompter olmadan üç saat hiç teklemeden töreni sundu. Hem de ne sunma! Bazen dev bir ayakkabının ya da içki kadehinin içine girdi, bazen de salonun ortasında salıncakta sallandı. VIP sunumlarını yapan Pete Wentz, O’nun yanında pek bir uslu kaldı.

     U2’Dden Tarihi Konser
     İlk ödül “En İyi Canlı Performans Dalı”nda U2’ye gitti. U2 elemanları, Bar Refaeli’nin elinden ödülü alırken, törene katılmalarının misyonunu “Achtung Baby” şarkılarını 1991’de Berlin’deyken bestelediklerini söyleyerek açıkladı. Yıkılışının 20’nci yılında “Berlin Duvarı”nı tekrar yıkmaya gelmişti U2. Zaten ödülü aldıkları gibi soluğu tarihi “Brandenburg Gate”teki konserde aldılar. Biz ise onlara canlı bağlantıyla katıldık. İlk olarak “One Love”ı söylediler. “One Love”ın anlamı ‘tek yürek’tir, binlerce kişi ‘tek yürek’ olup Berlin’i inletti. Sonra Jay-Z, “En İyi R&B Sanatçısı Ödülü”nü aldı ve sahneyi eşi Beyonce’ye bıraktı. Kocaman bir kalbin içinde arzı endam etti Beyonce. “Sweet Dreams”i söylerken sergilediği seksi figürler, Jay-Z’nin ne kadar şanslı bir erkek olduğunu tekrar hatırlattı.

     Lady Gaga Yuhalandı
     Çocukluğumuzun kahramanı “Kara Şimşek”in Michael Knight’ı David Hasselhoff, “En İyi Rock Sanatçısı Ödülü”nü Green Day’e verdi. Ardından Beyonce “Halo” şarkısıyla “En İyi Şarkı Ödülü”nü kazandı. “En İyi Alternatif Müzik Sanatçısı Ödülü”nü Placebo aldı. Foo Fighters performansının ardından sıra “En İyi Yeni Sanatçı”ya geldi. Ödül Lady GaGa’ya gitti ama kendisi yoktu. Salona New York’tan el salladı ama seyirciler törene katılmadığı için onu yuhaladı. “En İyi Erkek Sanatçı Ödülü”nde Jean Reno, Eminem’i anons etti. O da yoktu ama teşekkür kaydında “Yeni şarkı kayıtlarıyla uğraşıyorum” dediği için affedildi.

     MJ’i Unutmadılar
     Gecenin en etkileyici performanslarından biri de Shakira’dan geldi. Türk hamamlarını andıran bir dekorda çıktı karşımıza Shakira. “RTÜK” elemanları salonda olsa, kesin bu performansı da yasaklardı. En çok alkışı “En İyi Grup Ödülü”nü kazanan “Tokio Hotel” aldı. Grubun solisti Bill Kaulitz’i yakından görünce, insan daha da şaşırıyor. Bill ne tam olarak bir erkeğe ne de kadına benziyor. Japon animelerinden fırlamış gibi... Ama hakkını vermek lazım, imaj ve PR başarısı açısından grup tarihe geçiyor.

     Törenin en şık hareketi Michael Jackson’ı anmak için yapılan özel kayıttı. Kralın hit şarkıları, cümle cümle, yüzlerce insana söyletilip, mükemmel bir kurguyla bir araya getirilmiş. Sırf bu kayıt bile MTV’cileri bir-iki hafta uğraştırmıştır. Eee MTV’nin marka değeri de böyle ‘çok güzel hareketler’de ortaya çıkıyor. Törenin en sahte ekibi ise Jonas Brothers’dı. Yok M.J’in şarkılarıyla büyümüşler de, danslarından ilham almışlar da... Söylediklerine kendilerinin bile inanmadığına bahse girerim!

     Yalnız ve Güzel Ülkeme
     Backstreet Boys sahneye çıktığında, bizim için beklenen ana gelmişti sıra... Avrupa’nın “En İyi Sanatçısı Ödülü” açıklanacaktı. En büyük handikap “Geçen sene Emre Aydın kazanmıştı. Üst üste iki kere bu ödülü bize verirler mi?” sorusunda gizliydi ama korkulan olmadı, Manga ödülü bir kez daha Türkiye’ye getirdi. Ferman Akgül’ün “Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’da söylediği gibi bu ödülü yalnız ve güzel ülkem adına alıyorum” açıklaması orijinal değildi ama yine de anlamlıydı. Cem Bahtiyar ise çoktan kendinden geçmişti, ödülü almalarında büyük emeği geçen hayranlarının hakkını teslim etti.

     Eminem’in Hakkı Yendi
     Leona Lewis’in “Happy” şarkısının ardından Beyonce’ye iki ödül daha verildi. Şarkıcı “En İyi Şarkı Ödülü”nün ardından “En İyi Kadın Sanatçı” ve “En İyi Video” ödüllerini de aldı. Böylece gecenin asıl galibi de belli oldu. Beyonce’ye ödül getiren “Single Ladies” videosu da şıktı ama bence bu dalda Eminem’in hakkı yendi. “En İyi Video Ödülü”, “We Made You”nun olmalıydı. Törenin finali de açılışı gibi muhteşemdi. U2’nin konserine canlı bağlanıldı ve binlerce seyirci “Sunday Bloody Sunday” şarkısını söyleyerek salonu terk etti.

     İşte Kazananlar
     Şarkı: Beyonce “Halo”
     Canlı Performans Sanatçısı: U2
     Grup: Tokio Hotel
     Yeni Sanatçı: Lady GaGa
     Kadın Sanatçı: Beyonce
     Erkek Sanatçı: Eminem
     Hip-Hop/R&B Sanatçısı: Jay-Z
     Rock Sanatçısı: Green Day
     Alternatif Müzik Sanatçısı: Placebo
     Video: Beyonce
     MTV Push Sanatçısı: Pixie Lott
     World Stage Konser Performansı: Linkin Park
     Avrupa’nın En İyi Sanatçısı: Manga

     Hürriyet Gzetesi – 06.11.2009, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5807413
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :765

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.