03.10.2017 / Beste Yarışmasının Kazananları CD’de

Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması


     “İKSEV” tarafından düzenlenen “9. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”nda dereceye giren eserler CD ortamına aktarılarak yayınlandı.

 

     “İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı” (İKSEV) tarafından düzenlenen “9. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”nda dereceye giren eserler CD ortamına aktarılarak yayınlandı. “30. Uluslararası İzmir Festivali” kapsamında, 7 Haziran 2016 tarihinde şef Serdar Yalçın yönetimindeki “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası” eşliğinde seslendirilen konser şarkılarının kayıtları Doç. Dr. Mehmet Can Özer tarafından yapıldı. CD klasik müzik kayıtlarıyla tanınan “A.K. Müzik” tarafından basıldı.

 

     Yarışma Genel Sekreteri ve “İKSEV Yönetim Kurulu” üyesi Serdar Ongurlar, “Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”nın, Türkiye’nin ilk ve sürdürülen tek yarışması olarak öncü olduğuna dikkat çekti. Yarışmanın çoksesli müziğe ve genç bestecilere katkısını “tartışılmaz” olarak niteleyen Ongurlar, “Böylesi bir yarışmayı sürdürmekten ve 9. Yarışmamızın CD’sini sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

     Ödüllü Eserler CD’de

 

     CD’de; seçici kurul, orkestra üyeleri ve dinleyici oylarıyla dereceye giren eserler yer aldı. Birincilik ödülü kazanan Murat Cem Orhan’ın “Şeyh Bedreddin Destanı”, ikinci olan İsmail Sezen’in “Yeraltı Kraliçesi’nin Şarkısı”, üçüncü olan Utar Artun’un “Hiçlik”, birinci mansiyon ödülü alan Ivan Celac’ın “Şarkı Söylerken Yaşarım”, ikinci mansiyon ödülü kazanan Berkant Gençkal’ın “Te P (Gece)” ve üçüncü mansiyon ödülünü kazanan Oğuz Usman’ın “Yakarış” adlı eserleri yer aldı. İlk iki yarışmada birinci olan ve şu an seçici kurul üyesi olan besteci Hasan Uçarsu’nun “Uluslararası İzmir Festivali’nin 30. Yılı” için yazdığı “İzmir, Güzel İzmir” bestesi de CD’de yer aldı.


     Aydınlık Gazetesi Ege Eki - 03.10.2017, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5805602
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1155

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.