30.11.2018 / Jetgiller’in Başarı Öyküsü

Jetgiller


     Her şey müzik öğretmeni Özgür Kayaoğlu’nun Muğla Köyceğiz’de mahallede top oynayan kız çocuklarını fark etmesiyle başladı.


 

     Yaşları 15 civarındaki kız çocukları iki gruba ayrılıp ekiplerini kurmuşlar, neşeyle topun peşinden koşuyor, takım arkadaşına pas veriyor, gol atmak için çabalıyorlardı. Özgür Kayaoğlu öğretmendi. Özene bezene yetiştirdiği bu cevherlerin eğitimlerini ve çocukluklarını yarıda bırakarak, erken yaşta evlenmeleri üzüntü kaynağıydı. Özgür öğretmen, top peşinde koşan kızları izlerken işte bu sorun yine aklına geldi ve “Jetgiller Projesi” o gün kafasında şekillenmeye başladı…


 

     Köy Köy Gezdi


 

     Okuldan arta kalan zamanlarda çifçilikle uğraşan ve köyde yaşayan kızlar için 2017 Ekim ayında bir proje başlattı. Muğla’nın çok sayıdaki köyünü gezen müzik öğretmeni Özgür Kayaoğlu 50’ye yakın kız çocuğuna ulaştı. Bankadan 25 bin lira kredi çekti. Sporcular ve para hazır olunca, ismini 80’li yılların ünlü çizgi filminden alan “Jetgiller Gençlik ve Spor Kulübü”nü kurdu. Amacı kız çocuklarının erken yaşta evlenmesini engellemek olan “Jetgiller Gençlik ve Spor Kulübü” çok sayıda başarıya imza attı ve kısa sürede 3. lige yükseldi.


 

     Kısıtlı İmkanlarla Başarı


 

     Kuruluşundan beri çeşitli dernek, kurum ve belediyelerden aldığı yardımlarla ayakta durmaya çalışan Kulüp, maddi sıkıntılar içerisinde ve sponsor arayışında. Şu sıralar özellikle şehirlerarası turnuvalar dolayısıyla yol masraflarını karşılamakta zorluk çekiyor. Kulübün bir başka özelliği daha var. Öğrencilerine lisans eğitimi olanağı sağlayan kulüp, öğrencileri üniversitelerin spor bilim dallarına hazırlıyor. Derslerinde oldukça başarılı olan kız sporcuların yer aldığı “Jetgiller”in yönetim kurulu üyeleri seslerini daha fazla duyurabilmek ve daha fazla başarıya imza atmak için maddi manevi destek çağrısında bulunuyorlar. Övünerek aktardıkları bir örnek ise, Avrupa’nın ilk “FIFA” kokartlı futbol hakemimiz Doç. Dr. Lale Orta’dan gelen destek oldu.



     Aydınlık Gazetesi - 30.11.2018, Cuma (Göknur Merve Özer)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5805279
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1148

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.