Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2017-2018

1    2    3


     Afyon Kocatepe Üniversitesi


     Devlet Konservatuvarı


     2017-2018


      Müzikçe Duygularla


     * * *

 

     Sevgili Sanatseverler,


     Konservatuvarımız; nitelikli eğitim öğretim faaliyetleri yanında gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle de adından söz ettirmektedir. Eğitim, icra, besteleme, araştırma boyutlarında lisans ve lisansüstü eğitim veren konservatuvarımız, bilimsel ve sanatsal etkinliklerinde, eğitim ve öğretim sürecinde siz değerli meslektaşlarımızı aramızda görmek bizim için büyük bir onurdur.


     Afyon Kocatepe Üniversitesi

     Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü


     * * *


Solak, Mustafa


     Sevgili Sanatseverler



     Genç, dinamik, çağdaş, aynı zamanda bilimsel birikimi ile köklü bir üniversite olan Afyon Kocatepe Üniversitesi, güncel eğitim-öğretim ilkeleri çerçevesinde, paydaşların ihtiyaçlarını gözeterek eğitim-öğretim hizmeti sunmak, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapmak, topluma ve insanlığa hizmet etmek misyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaya katkıda bulunmak, bilimsel özerkliğe sahip, öğrencisi, idari ve akademik personeliyle katılımcılığın sağlandığı, hoşgörülü, ifade özgürlüğünün teminat altına alındığı, sürekli yenilenen, şeffaf, modern ve şehriyle bütünleşmiş bir üniversiteyi hayata geçirmek temel hedeflerimizdendir. Eğitim ve bilimsel araştırma etkinliklerini günümüz teknolojileri ile destekleyen, ürettiği bilginin paylaşılmasına yönelik olarak bilişim kültürünü yaygınlaştıran, sorumluluğu paylaşarak etkin bir özgürlük ortamı oluşturan Üniversitemiz, saygın bir üniversite olma yolunda emin adımlarla yürümektedir.  Üniversitemiz; her geçen gün daha mükemmel sonuçları hedefleyerek ulaştığı başarı düzeyi ile bilim, kültür, sanat ve spor alanındaki başarılarımız, hedeflerimize ulaşmak üzere verdiğimiz özverili çabanın en güzel kanıtıdır.



     Sevgili Sanatseverler



     Genç, nitelikli ve yetenekli kadrosuyla 1999 yılından bu yana yarının sanatçılarını yetiştirmekte olan Devlet Konservatuvarımızın değerli eğitimcileri öncülüğünde 2016-2017 eğitim öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyılında gerçekleştirilecek olan “Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikler” sadece Afyonkarahisar ili için değil, ülkemiz ve dünya kültürü içinde önemlidir.  Her biri ayrı ve farklı tarzları olan çalışmaların en önemli amaçlarından bazıları geleneği korumak, gelecek kuşaklara aktarmak, öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunmak ve en önemlisi kültürlenme ve kültürleşmektir.



     Etkinliklerde emeği geçen, konservatuvarımız eğitimcilerine, öğrencilerine, katkıda bulunan müzik bilim ve sanat insanlarına, destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederim.



     Prof. Dr. Mustafa Solak


     Rektör



     * * *



     Değerli Müzikseverler,



     Nitelikli eğitim öğretim faaliyetleri yanında gerçekleştirdiği birbirinden değerli bilimsel ve sanatsal etkinliklerle ülke ve dünya müzik kültürüne önemli katkılarda bulunan konservatuvarımız; bilimsel ve sanatsal etkinliklerini sizlere tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz.


     Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve  Müzik Festivali, Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, Ulusal 23 Nisan Korolar Şenliği, Ulusal Amatör Çalgıcılar Festivali, Çalgı Bilimi Çalıştayı, Müzik Eğitimcileri Çalıştayı, Dünya Ses Günü Etkinlikleri, Yaşam Boyu Onur Ödülleri, İhvan-ı Musiki Söyleşileri etkinliklerini düzenli olarak gerçekleştirebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.



     Konservatuvarımızda her eğitim öğretim yılında; yurt içi ve dışı konserlerimiz, söyleşiler, açıklamalı dineltiler, konser ve resitaller gerek eğitimci ve öğrencilerimiz gerekse ulusal ve uluslararası bilim ve sanat insanlarının katılımları ve destekleri ile düzenli olarak yapılmaktadır. Tüm bu süreçte en büyük emek ve başarı nitelikli eğitimci ve sanatçı kadromuzdadır. Ciddi ve özverili çalışmalar, ders içi ve dışı etkinlikleri öğrencilerimizin gelişim ve değişimlerinde önemli ölçüde etkilemektedir.


 

     Konservatuvar etkinlikleri; Afyonkarahisar ilinin sosyo kültürel, sosyo ekenomik  gelişim ve değişimine katkıda bulunmaktadır. Bu süreçte konservatuvar olarak sadece Afyonkarahisarda yaşayanların değil; bölge ve ülke insanındanda kültürel gelişim ve değişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz.


 

     Çalışıyor, üretiyor ve paylaşıyoruz. Çünkü hayatın anlamı olsun istiyoruz. Bu anlamlandırmada ise müizk sanatının gücüne ve etkisine inanıyoruz.



     Konservatuvar eğitim öğretim sürecinde ve etkinliklerinde birlikte olmak bizlere güç verecektir.


 

     Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN


     Müdür


 

     * * *



     AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

 

 

     Afyon Kocatepe Üniversitesi 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı Kanunla kurulmuş ve 10 Kasım 1992 tarihinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Ancak üniversitenin tarihi, o dönemde Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı olarak kurulan Afyonkarahisar Maliye Muhasebe Yüksekokulunun açıldığı 1974 yılına dayanmaktadır. Afyonkarahisar Maliye Muhasebe Yüksekokulu, 1987 yılında Anadolu Üniversitesi’ne bağlı Afyonkarahisar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi haline dönüştürülmüştür. Bu fakülte, Afyon Kocatepe Üniversitesinin kuruluşu sırasında Üniversitemize bağışlanmıştır.

 


     Afyon Kocatepe Üniversitesinde halen 11 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 15 Meslek Yüksekokulu ve 18 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Üniversitemizde Temmuz 2011 tarihi itibariyle 63 profesör, 124 doçent, 255 yardımcı doçent, 251 öğretim görevlisi, 56 okutman, 304 araştırma görevlisi, 20 uzman ve 631 eğitim öğretim planlamacısı olmak üzere toplam 1073 akademik personel bulunmaktadır. İdari personel sayısı ise 765’dir.

 

 


     Afyonkarahisar’da Ahmet Necdet Sezer Kampüsü, Ali Çetinkaya Kampüsü, Ahmet Karahisari Kampüsü olmak üzere üç kampüste eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.


Afyon Kocatepe Üniversitesi



Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı



Yüksek Öğretim Kurulu’nun tanımına göre konservatuvarlar “Müzik ve Sahne sanatlarında sanatçı yetiştiren bir yükseköğretim kurumudur.” (YÖK,2006:16) Konservatuvarlar, bir ülkenin sanat eğitimine yön vermesi ve kültürünün şekillendirilmesi bakımından önemli etkileri olan kurumlarımızın başında gelmektedir.


 

Konservatuvar terimi dilimize Fransızca “conservatoire” sözcüğünden girmiştir. Almanca “Konservatorium”, İtalyanca “conservatorıo”, İngilizce “conservatory”şeklindedir. Türkiye'nin ilk konservatuvarı Dâr-ül Elhân (Ezgiler Evi) adını taşır. (kuruluşu: 10 Ocak 1917) Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra bu kurumun adı, İstanbul Belediye Konservatuvarı’na dönüştürülmüştür. Atatürk'ün isteği üzerine kurulan Ankara Devlet Konservatuvarı ise öğretime 1 Kasım 1936 yılında başlamıştır.


 

Türk müzik eğitiminin köklü bir geçmişi vardır. Cumhuriyet döneminde önemli atılımlar yapılmıştır. Bu atılımların ve çalışmaların odaklandığı ve büyük aşama kaydedildiği  mesleki müzik eğitimi veren konservatuvarlar; profesyonel müzikçi ve sahne sanatçısı, sanat eğitimcisi ve bilim insanı yetiştirmesi bakımından örgün müzik eğitiminde önemli eğitim kurumlarımızdandır.


 

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı, 1999 yılında kurulmuş olup, 2001-2002 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz eğitim ve öğretim faaliyetleri, 52 (35 kadrolu,5 yabancı uyruklu,12 ders ücretli) öğretim üye ve elemanı, 226 öğrenci ve 8 idari personel ile devam etmektedir.


 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı eğitimcileri bilgi ve becerilerini öncelikle öğrencileri ile paylaşmakta,  kendi alanında veya ilgi alanlarında var olan tüm konu ve konulara ilgi göstermekte, öğrencisini çok yönlü yetiştirmeye, öğrencisi ile etkin iletişim kurabilmeye özen göstermekte, gelişen ve hızla yenileri eklenen eğitim ve öğretim teknolojilerini kullanabilmekte, alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmelere duyarlı olmaktadır.


 

Eğitim ve öğretim süresi; Türk Sanat Müziği Bölümü (Ses Eğitimi ASD ve Temel Bilimler ASD) ve Türk Halk Müziği Bölümlerinde (Çalgı Eğitimi ASD ve Ses Eğitimi ASD) hazırlık sınıfı ile beş yıl, Sahne Sanatları Bölümü (Opera / Koro ASD) ve Müzik Bölümününde ise  (Piyano ASD, Yaylı Çalgılar ASD, Nefesli Çalgılar ve Vurmalı Çalgılar ASD) dört yıldır.


 

Amacımız


 

Konservatuvarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kültür politikaları ışığında, müziğin farklı tür ve renklerinde nitelikli sanatçı, bilim insanları ve öğretim elemanları ile ülkemiz sanat kültürünün gelişmesini amaçlamaktadır. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Müzik Bölümü yapılanmaları içinde eğitim öğretimini sürdüren konservatuvarımız; farklı müzik türlerinde oluşturulan müzik toplulukları, çocuk koroları yanında müzik biliminin de gelişebilmesi için ulusal ve uluslararası bilimsel ve sanatsal etkinliklerin merkezinde yer alarak ülke ve dünya kültürüne hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Afyonkarahisar ve çevre illerindeki kültür ve sanat etkinliklerinde akla ilk gelen müzik kurumlarından biri olmak, müzik sanatına yetenekli bireyleri kazanmak, ülkemizin ve dünyanın seçkin kurumları arasında yer almak için özveriyle çalışan eğitimci ve öğrencilerimiz konservatuvarımızın amaçlarının gerçekleşmesindeki en önemli unsurlardandır.


 

Misyonumuz


 

Toplumun kültürel değişim ve gelişimine katkıda bulunmak, toplumun estetik değerlerini yükseltmek amacıyla, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Klasik Müzik alanlarında üstün nitelikli bireyler yetiştirmek ve   ulusal / uluslararası etkinlikler bilimsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirmek konservatuvarımızın misyonudur.


 

Vizyonumuz


 

Yetiştireceği ulusal ve uluslararası standartlarda sanat – bilim insanları ve gerçekleştireceği bilimsel ve sanatsal etkinlik ve yayınlarla ülkemizin ve dünyanın en saygın mesleki müzik eğitimi veren kuruluşları arasında yer almak.


 

Mezunların İş İmkanları


 

 

Mezunlarımız mesleki müzik eğitimi veren kurumlarda akademisyen olabilecekleri gibi, resmi ya da özel sanat kurumlarında, topluluklarda sanatçı ve sanat eğitimcisi olarak görev yapabilirler. Ayrıca pedagojik formasyon eğitimi alarak milli eğitim kurumlarında da görev yapabilmektedirler.



Afyon Konservatuvarından Bir Görüntü



YÖNETİM


 

Müdür Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN 

Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Çağhan ADAR

Müdür Yardımcısı Okt. Fakı Can YÜRÜK


 

YÖNETİM KURULU


 

Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN 

Doç. Dr. Emel F. TÜRKMEN

Yrd. Doç. Dr. Duygu SÖKEZOĞLU

Yrd. Doç.Yavuz TUTUŞ

Yrd. Doç. Servet YAŞAR

Yrd. Doç. Çağhan ADAR 

Okt. Fakı Can YÜRÜK

Raportör Mustafa KARABAĞ


 

KONSERVATUVAR KURULU


 

Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN (Müzik Bölüm Başkanı)

Doç. Dr. Emel F. TÜRKMEN (Sahne Sanatları Bölüm Başkanı)

Yrd. Doç. Dr. Duygu S.ATILGAN (Müzik Bölümü Piyano ASD Başkanı)

Yrd. Doç. Servet YAŞAR (THM Bölüm Başkanı)

Yrd. Doç. Çağhan ADAR (TSM Bölüm Başkanı)

Yrd. Doç. Dr.  Sevgi TAŞ (Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar ASD Başkanı)

Yrd. Doç. Servet YAŞAR (THM Bölümü Ses Eğitimi ASD Başkanı)

Öğr. Gör. Tuba KARDEŞ (THM Bölümü Çalgı Eğitimi ASD Başkanı)

Okutman Fakı Can YÜRÜK (MB Nefesli Çalgılar ve Vurmalı Çalgılar ASD Bşk. V.)

Öğr. Gör. Yıldırım AKTAŞ (TSM Bölümü Ses Eğitimi ASD Başkanı)

Öğr. Gör.Hakan AKDENİZ (TSM Bölümü Temel Bilimler ASD Başkanı)

Öğr.Gör.Eyip KOCA (Türk Halk Oyunları Başkan V.)

Mustafa KARABAĞ (Raportör)



İDARİ PERSONEL


 

Mustafa KARABAĞ (Yüksekokul Sekreteri)

Nezire SARLIK (Memur)

Balı İbrahim BARIŞ (Memur)

H. Basri LEBLEBİCİER (Memur)

Ayşegül ÖKSÜM (Memur)

Resul DOĞAN (Yardımcı Personel)

Necalettin DEMİRCİ (Yardımcı Personel)

Mevlüt PINAR (Yardımcı Personel)

Ramazan ACAR (Yardımcı Personel)






Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5806377
Online Ziyaretçi Sayısı:11
Bugünlük Ziyaret :134

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.