28.05.2014 / Melih Baş - Kaz Dağlarında Ekonomi: Madencilerin Karı mı Halkın Yaşamı mı?


    
..................................................... “Kaz Dağları”nda madencilik yapılan yerlerin büyük bölümünün olduğu Balıkesir de tesadüfen büyükşehir oluvermiş durumda! Bu işin fıtratında var!


     “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği” (ÇYDD), “Çanakkale Çevre Platformu” ve “Karabiga Temiz Doğa Derneği” tarafından 26-27 Nisan 2014 tarihlerinde “Kaz Dağları Doğa Buluşması” düzenlendi. “Düzenleme Komitesi”nin açıklamasında “Kaz Dağları gibi ormanıyla, bereketli ovalarıyla, endemik türleriyle, oksijeni ile ekolojik, tarihsel, kültürel, toplumsal mirasıyla Türkiye’nin kesintisiz en geniş doğal yaşam alanı olan yörenin, son yıllarda metalik madencilik ve termik santraller projeleri ile enkaz dağlarına dönüştürülmek istendiği” vurgulanmış.


     Tarım Yaşatır, Altın Öldürür


     Eşimle birlikte katıldığımız bu buluşmada, hem yerel çevre ve ekoloji hareketleri sözcüleri (Hicri Nalbant, Cömert Uygar Erdem, Ali Aydın Çalıdağ, ‘Kaz Dağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Derneği’ Bşk. Süheyla Doğan ve daha bir çok isim), hem de akademisyenler (Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Prof. Dr. İsmail Duman, Prof. Dr. Ali O. Karababa, Doç. Dr.Öznur Özden ve daha bir çok isim) konuşmalar yaptılar.


     Bir tiyatro ekibinin oynadığı “Sarı Kız”lı oyun, uzun bilimsel anlatımın yerine aynı şeyleri sanatla anlatmanın ne kadar verimli ve etkin olabileceğini gösterdi. Seyreden köylüleri gözlediğimizde, halkımızın bilimsel anlatımdan ziyade sanatla daha etkin biçimde aydınlatılabileceği kanısına vardık.


     ........................................................................................


     Aydınlık Gazetesi - 28.05.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5767900
Online Ziyaretçi Sayısı:20
Bugünlük Ziyaret :465

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.