28.07.2014 / Gülseren E. Yeşilçay - Menderes'te İlk Doğru!


    
Bayramın tadını kaçırmak istemiyorum.


     Bu nedenle güzelliklerden söz edeceğim.


     “İzmir Metrosu”nun bitmeyeceğini daha geçenlerde açıklayanlara, İzmir için kara propaganda yapanlara, içimizdeki İngilizlere (hainlere) daha sonra bilimsel verilerin ışığında yanıt vereceğim.


     Hatta bugün kaç zamandır dilime doladığım, 100 günü doldurmasına rağmen sadece Ramazan etkinlikleri ile kendini öne çıkarmaya çalışan Menderes Belediye Başkanı “AKP”li Bülent Soylu ile danışmanlarından da söz etmeyeceğim.


     Ama Menderes’teki bir başka güzelliği ele alacağım...


     1952 yılında kurulan ve çoğu zaman “CHP”nin hakimiyetinde bulunan eski adıyla “Cumaovası”, yeni adıyla “Menderes” olan bu ilçemizde 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde “Brass Festivali” var.


     Klasik Müzik Severlere


     Etkinlik kapsamında konserler 29-30 Temmuz tarihlerinde saat 20.30’da halka açık olarak gerçekleşecek. “Özdere Gençlik Parkı”nda; ilk akşam Türkiye’nin ilk bakır nefesli topluluğu “Golden Horn Brass” “Boğazdan Gelen Esinti” başlıklı bir dinleti sunacak. İkinci gün akşamı 30 Temmuz’da ise “Anadolu Korno Dörtlüsü” “Dünyanın Türküsü” başlıklı programını seslendirecek. Büyük olasılıkla Özdere’ye gidip, Gülten-Mehmet Gülperçin çiftinin konuğu olacağım.


     Tabii ki bu arada bir taşla iki kuş vuracağım, aynı zamanda bu önemli etkinliği takip edeceğim.


     Sadece bir noktada Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya hak veriyorum, “Özdere şu anda yeni keşfedilen pırlanta değerinde” bir tatil beldemiz...


     Dikkat ettim, bizden önce buraları Fransızlar keşfetmiş...


     Pazarda, caddede, köşede Fransızlarla karşılaşabiliyorsunuz...


     29-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte nefesli çalgılar sanatçıları “güzel müzik” sunumu yapacak. “Dünyanın Nefesi Menderes’te” sloganıyla gerçekleşecek etkinlik Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.


     Araştırdım; “Ensemble Feverish Music Topluluğu”, korno sanatçısı Zafer Yümlü öncülüğünde Nisan 2004 tarihinde İzmir’de kurulmuş. İlk programlı konserini, aynı yıl Çeşme’de yapılan “Uluslararası Sanat Yolu ile Barış Resim Festivali”nde gerçekleştirmiş. Topluluk, alanlarında profesyonel sanatçılardan oluşmakta olup, yurt içi ve yurt dışında konserler verip, etkinlikler düzenlemiş. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin batıya açılan penceresi olan İzmir’den tüm dünyaya ülkenin adını başarı ile duyuran “Ensemble Feverish Music”, gerçekleştirdiği konser, seminer, master class ve katıldığı festivallerle büyük beğeni kazanmış.


     “Sunshine Band”ı Kaçırmam!


     Benim beğenimi kazananlardan biri de müziğin İzmir’den yükselen sesi olarak andığım Muhittin Yıldız ile “Sunshine Band Orkestrası”... Canlı müzik keyfimi ve zevkimi daha doğrusu yaşama arzusunu kamçılıyorlar.


     Özdere’ye Gideceğim


     Dostlarım ve müzikten anlayanların önerisini dikkate alarak bayramın ikinci günü belirttiğim gibi Özdere’de olmaya çalışacağım. “Ensemble Feverish Music Topluluğu” kurucusu Zafer Yümlü’nün kim olduğunu da araştırdım. İzmir’de doğmuş, ilk müzik derslerini A. Faruk Kakınç’tan almış, 1990 yılında “Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı”na girerek Doç. Ferhat Güneri’nin korno öğrencisi olmuş. Şu kısa bilgi bile kendisine sempati duymama yetti...


     Birincisi İzmirli, ikincisi eğitimini İzmir’de aldı ve üçüncüsü dostumuz, arkadaşımız Halit Kakınç’ın babasından ders aldı.


     Halit Kakınç’ı en son 6 yıl kadar önce İstanbul”da “Bilgi Üniversitesi”nde “Öğrenci Dekanı” makamında ziyaret etmiştim.


     Gerçek Sanatçı


     Devam edelim: Zafer Yümlü; 1994-1998 arası Ertuğrul Karamenderes ile “Rus Ekolü” üzerine çalışmış, 1997’de bir dizi dinleti için gittiği Fransa’da “Rouen Konservatuvarı”nda Prof. Charles Lecomte ile; 2000 yılında ise İsviçre’de “Cenevre Konservatuvarı”nda Prof. Gregory Cass ile çalışmış, 1995-2001 yılları arasında “İzmir”, “Çukurova” ve “Bursa Senfoni” orkestralarında konuk korno sanatçısı olarak görev almış. 2002 yılında İzmir’de bir ilki gerçekleştirerek “Çoksesli Dünya Şarkıları Topluluğu”nu kurmuş.


     Yani girişimcilik ruhu var...


     Ensemble Feverish Music


     2004 yılında ulusal ve uluslararası çoksesli müzik alanında konserler vererek toplumu bilinçlendirmek amacında çaba harcayan “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı”nı kurmuş. Demek ki bizim bu çocuğumuzda, sanatçımızda çok iş var...


     Öyleyse yarın (Salı) Özdere’de grubu izleyip notumuzu da verelim...


     Zafer Yümlü’nün, 2007’de Türkiye’de ilk defa “Ege Üniversitesi” işbirliği ile “Bir Enstrümanı Tanıyalım” adlı seminer programları yaptığını ve aldığı davetler üzerine bu seminerleri Türkiye’nin çeşitli üniversite ve eğitim kurumlarında gerçekleştirdiğini de öğrenince, “Bayramın tadı”  ve keyfini bu sanatçımızı ve grubunu size tanıtmakta buldum.


     ……………………………………………


     http://www.haberekspres.com.tr sitesinden alınmıştır. - 28.07.2014, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5766374
Online Ziyaretçi Sayısı:60
Bugünlük Ziyaret :1113

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.